مردی به پیامبر صلی الله علیه و آله گفت : «ای رسول خدا ! به من کاری بیاموز که چون انجامش دهم، خدا در آسمان، وزمینیانْ دوستم بدارند» .حضرت فرمود : «به آنچه نزد خداوند است، رغبت کن، تا خداوند دوستت بدارد و به آنچه نزد مردم است، بی میلی نشان بده، تا مردمْ دوستت بدارند» [امام صادق علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

نویسندگان وبلاگ -گروهی
علی بیدار(68)
لینک دلخواه نویسنده

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :0
بازدید دیروز :17
کل بازدید :190472
تعداد کل یاداشته ها : 92
03/12/1
1:10 ص
مشخصات مدیروبلاگ
 
حسن ساعی[17]

خبر مایه
لوگوی دوستان
 

فیلمهای ماه مبارک رمضان سال 1387

 

چیزی تا آغاز ماه مبارک رمضان مانده، ماهی که دیگر تماشای سریال‌های بعد از افطارش تبدیل به یک سنت و عادت شده است. سریال‌هایی که هر سال یکی دوتایی از آنها گل می‌کند و صحبت درباره آنها نقل محفل هر گفت‌و‌گویی می‌شود. در این چند سال اخیر هم کارگردانان با ورود به مباحث ماورایی و فلسفی نیز موجب شدند تا به این سریال‌ها نگاه جدی‌تری شود و حتی پای بسیاری از بزرگان و صاحبنظران نیز بعضا به وسط ماجرا کشیده شده است. امسال بر همین اساس شبکه‌های تلویزیونی ساخت سریال‌های ماه رمضان خود را شروع کرده‌اند:

شبکه اول: برزخ

شبکه اول سیما که سال قبل با سریال اغما سیروس مقدم بسیار جنجالی و بحث‌برانگیز ظاهر شد، امسال نیز سریال رمضان خود را بار دیگر به این کارگردان پر کار سپرده تا با همکاری مجدد خود با علیرضا افخمی سریال «برزخ» را برای شبکه یک آماده کند.

 افخمی که با ساخت «او یک فرشته بود» و نگارش «اغما» به حیطه تازه‌ای در زمینه آثار مذهبی ورود کرده، این بار نیز با مضمون دو سریال قبلی نگارش فیلمنامه مجموعه جدید سیروس مقدم را شروع کرده است. سریالی که تاکنون نگارش 4 قسمت از آن به پایان رسیده و هم اکنون مراحل پیش‌تولید و انتخاب بازیگر را سپری می‌کند.

تاکنون برای این پروژه گروه با فرامرز قریبیان، افسانه بایگان و مهراوه شریفی‌نیا به توافق رسیده و احتمالا حامد کمیلی بازیگر ثابت کار‌های اخیر مقدم نیز به این جمع اضافه خواهد شد. شبکه اول که دو سال پیاپی تهیه سریال مناسبتی خود را به رضا جودی سپرده بود، امسال این کار را به مهران رسام که بیشتر در شبکه دو و سه فعال بوده، محول کرده است.


شبکه دو: مثل هیچکس

در میان شبکه‌های سیما، شبکه دو سیما اولین شبکه‌ای بود که ساخت سریال مناسبتی خود را شروع کرد. شبکه‌ای که سال گذشته سریال تولیدی‌اش «میوه ممنوعه» عنوان پرمخاطب‌ترین سریال را به خود اختصاص داد.

 مسئولین این شبکه برای اینکه امسال نیز بتوانند با قدرت ظاهر شوند دست به خطر نزدند و یکی از فیلمنامه‌های آماده خود با نام داداشی را برای رمضان امسال انتخاب کردند. فیلمنامه‌ای که علی‌اکبر محلوجیان نویسنده آن آثار پر مخاطبی چون «پدر سالار» و «زیر تیغ» را در کارنامه دارد. او در فیلمنامه جدیدش بار دیگر به سراغ خانواده‌ای سنتی رفته و به روایت داستان خود در دل مناسبات این خانواده پرداخته است.

سریال داداشی را محمدعلی اسلامی تهیه‌کننده زیر تیغ تولید می‌کند حضور این دو در کنار هم و محتوای داستان این پیش فرض را به وجود آورده که سریال جدید آنها در ادامه زیر تیغ قرار دارد. نکته‌ای که اسلامی آن را کاملا رد می‌کند: «این سریال داستان برادر بزرگ یک خانواده را روایت می‌کند که همه او را داداشی صدا می‌کنند. پدر خانواده فوت می‌کند و داداشی مسئولیتش در خانواده دو چندان می‌شود. داستان این سریال با توجه به اینکه نویسنده هر دو اثر «علی‌اکبر محلوجیان» است، هیچ شباهتی به داستان زیرتیغ ندارد اما فضای آنها به لحاظ اجتماعی، سنتی و فرهنگی شبیه است و داستان هر دو اثر در لایه‌های متوسط اجتماع می‌گذرد.» اسلامی برای کارگردانی این پروژه با عبدالحسن برزیده که از سینماگران عرصه سینمای دفاع مقدس است به توافق رسید.

 برزیده در کارنامه‌اش علاوه بر تولید دو فیلم «دکل» و «پرواز خاموش» کارگردانی یک مینی سریال پنج قسمتی به نام «لانه شیطان» را هم دارد. سریالی که پخش آن بعد از یک قسمت متوقف شد. او حالا کارگردان سریالی است که مسئولین شبکه دو روی پر مخاطب شدن آن حساب ویژه‌ای کرده‌اند.

در این سریال حسین یاری نقش داداشی را بر عهده دارد. پروانه معصومی، آتنه فقیه نصیری، پرویز پورحسینی، حمید ابراهیمی، جواد عزتی، شاهرخ استخری، رامین راستاد، ابراهیم ورزیده، اصغر همت، مهران رجبی، نفیسه روشن، حنانه شعشعانی، عباس امیری، مرضیه لشگری، مریم رهبری و سوگل طهماسبی دیگر بازیگران آن هستند. این سریال به تازگی تغییر نام داده و با نام «مثل هیچکس» روی آنتن شبکه دو می‌رود.

شبکه سه: بزنگاه

شبکه سوم در تولید سریال‌های مناسبتی همیشه موفق عمل کرده و آثار آن معمولا یا رتبه اول را به خود اختصاص داده‌اند یا نهایت با اختلاف اندکی دوم شده‌اند.

اما این شبکه با وجود داشتن چنین کارنامه موفقی سال گذشته بسیار ضعیف عمل کرد و با سپردن سریال خود به کارگردانی چون علی عبدالعلی‌زاده با اختلاف رتبه سوم را به خود اختصاص داد. البته دست‌اندرکاران تولید مجموعه «یک وجب خاک» اصرار بسیاری داشتند که سال گذشته سریالشان را رضا عطاران بسازد که او به دلیل خستگی این کار را نپذیرفت، اما امسال قرار شده تا عطاران سریال رمضان شبکه سه را بسازد .

 این سریال بعد از «خانه به دوش» و «متهم گریخت» سومین تجربه رمضانی عطاران است. او این سریال را که «بزنگاه» نام دارد، بر اساس فیلمنامه‌ای از محمدرضا آریان کارگردانی می‌کند و تا کنون علاوه بر خودش حضور حمید لولایی، علی صادقی، گیلدا رنجبران، سوسن پرور و غلامرضا نیکخواه به عنوان بازیگران اصلی در این کار قطعی شده است.

بنا به گفته مهران مهام، این سریال مضمونی طنز دارد که قصه آن روایتگر بخشی از زندگی دو برادر و یک خواهر است که پدرشان فوت می‌کند. این اتفاق منجر می‌شود تا آنها برای به دست آوردن ارث و میراث با یکدیگر درگیر شوند. در تهیه این پروژه ایرج محمدی نیز با مهمان همکاری دارند.

شبکه تهران: مامور بدرقه

شبکه تهرانی‌ها امسال می‌خواهند تا جبران مافات کنند. آنها پس از ناکامی مطلق با سریال «شکرانه» به کارگردانی سعید سلطانی در کمال تعجب بار دیگر تولید سریال رمضان امسال را هم به این کارگردان واگذار کرده‌اند.

او که روزگاری آثار پر مخاطبی چون «پس از باران»، «خانه‌ای در تاریکی» را کارگردانی کرده بود، چند صباحی است که با سریال‌هایی چون «سال‌های برف و بنفشه»، « لبه تاریکی» و «شکرانه» بسیار دور از انتظار ظاهر شده است. او حالا با توجه به ناکامی‌های اخیرش تغییر ژانر داده و قرار است سریال رمضانی خود را در ژانر کمدی بسازد که این اولین تجربه او در این گونه است.

سلطانی در سریال «مامور بدرقه» داستان کلیشه‌ای دزد و پلیس را دستمایه قرار داده و در آن داستان یک مامور نیروی انتظامی را روایت می‌کند که در شرف بازنشستگی مامور می‌شود تا مجرمی را تحویل بدهد. اما مجرم فرار می‌کند و...


فیلمنامه این پروژه براساس طرحی از خشایار الوند توسط امیرعباس پیام نوشته شده و اسماعیل عفیفه نیز آن را تهیه و تولید می‌کند. او سال گذشته سریال میوه ممنوعه را برای شبکه دو تهیه کرده بود. تاکنون دست‌اندرکاران تولید این پروژه با سیروس گرجستانی برای ایفای نقش مامور نیروی انتظامی به توافق رسیده‌اند

 


  
  

فارس: علی‌رغم اخبار چند روز گذشته درباره ممنوع‌الخروج بودن «گلشیفته فراهانی»، وی به آمریکا سفر کرده است.
 
صبح امروز شایعه‌ای مبنی بر خروج «گلشیفته فراهانی» از ایران شنیده شد که پیگیری‌ها از خانواده این بازیگر بی‌نتیجه ماند، اما این خبر توسط «محمدرضا شریفی‌نیا» دستیار کارگردان و مسؤول انتخاب بازیگران در چند فیلم «فراهانی» تأیید شد.

شریفی‌نیا در این باره گفت: این سفر پنجشنبه گذشته انجام شده و وی سفری شخصی به آمریکا داشته که این سفر به خاطر بازی در پروژه دیگر خارجی که به وی پیشنهاد شده، نبوده است.

وی ادامه داد: در حقیقت همکاری خانم فراهانی با این پروژه خارجی به دلیل تداخل آن با فیلم «درباره الی...»،منتفی شد، چون دست‌اندرکاران آن پروژه خارجی قصد داشتند هر چه زودتر کار را کلید بزنند.

وی خبر ممنوع‌الخروج بودن این بازیگر سینما را تکذیب کرد و گفت: این خبرها چیزی جز شایعه نیست و همین سفر، نشانه کذب بودن این شایعات است.

«گلشیفته فراهانی» سال گذشته در فیلم «مجموعه دروغ ها» به کارگردانی ریدلی اسکات در کنار بازیگرانی چون لئوناردو دی کاپریو و راسل کرو ایفای نقش کرد و با انتشار خبر این همکاری اخباری مبنی بر ممنوع‌الخروج بودن وی از رسانه‌های معتبر داخلی منتشر شد.
 

  
  

جمشید هاشم‌پور هرکول


سعید قطبی‌زاده :جمشید آریا با چهل‌واندی سال سن محبوب همه بود. همه یعنی سینماروهای قدیم، که هنوز عادت سینما رفتن از سرشان نیفتاده بود، یعنی نسل پس از آن‌ها که توی سالن‌های سینما بالغ شدند. هاشم‌پور که از 1346 بازی در سینما را شروع کرده بود، بعد از انقلاب با فیلم «خط قرمز» معرفی شد، و با «بالاش»، «عقاب‌ها»، «تاراج» و «یوزپلنگ» به جایگاهی رسید که هنوز هیچ ستاره‌ای در سی سال اخیر، به نزدیکی‌اش هم نرسیده است. آن‌هایی که در اوایل دهة شصت سینما می‌رفتند، حتما خاطرشان هست که مهم‌ترین دلیل‌شان برای سینما رفتن چی بود. جمشید آریای آن سال‌ها با کلة تراشیده و هیکل ورزیده‌اش غالبا نقش‌های منفی را بازی می‌کرد. این خود حکایت از پیچیدگی فرهنگ تماشاگران ایرانی دارد که بزرگ‌ترین ستارة مقطعی از سینمای محبوب‌شان شمایل کامل یک بدمن بومی بود که آخرالامر یا توسط اسماعیل محرابی یا فرامرز قریبیان دخلش می‌آمد یا توسط گروه زیادی از پلیس‌ها وسط بیابان کلکش کنده می‌شد و یا تقدیر جوری رقم می‌خورد که استاد با ارائة فنون رزمی کونگ‌فو (و البته فنی به نام «یته پرنده» که آن‌زمان میان بچه‌های تهران سینه‌چاکان بسیاری داشت) و آرامش کلامش (که آن را، او و خیلی‌های دیگر مدیون استاد منوچهر اسماعیلی‌اند) بیش از این دلربایی نکند. به هر حال دور، دور فیلم‌های اکشن بود و پوسترهای راکی و رمبو (با یک چوب کبریت لب دهن و عینک آفتابی و هدبند) و رونق سینماهای پایین شهر. همان‌قدر که فیلم «تاراج» فروش می‌کرد، کتاب‌های آموزش فنون رزمی هم دست به دست می‌چرخید، و همان‌قدر که مردم دربارة کچلی مادرزاد جمشید آریا شایعه می‌ساختند، آمار یخ‌هایی هم که ابراهیم میرزایی (با ابراهیم میرزاپور اشتباه نشود) در فلان محفل با مشت شکسته بود بالا می‌رفت. داریم دربارة ستاره‌ای صحبت می‌کنیم که سر فیلم «یوزپلنگ»اش جلوی سینما هجرت کرج دو نفر به ضرب چاقو کشته شدند (که روزنامه‌ها دربارة این ماجرا نوشتند) و پوسترهای تبلیغاتی فیلم‌هایش سر چهارراه‌ها فروخته می‌شد (می‌دانید یعنی چی؟). این وسط چه اهمیتی دارد گفتن این که این استاد در فیلم‌های کریم‌مسیحی، حاتمی، کیمیایی و ملاقلی‌پور هم «بازی» کرد؟ آخرین خاطرة خوب از این ستارة فراموش‌نشدنی «افعی» بود و تمام. پس از آن رفت دنبال تحلیل نقش و... 



منبع: شهروند امروز


  
  
<      1   2