سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خداوند، خونخواهِ [بحقّ] است و خونخواهی [بحق] را دوست دارد . [رسول خدا صلی الله علیه و آله]
لوگوی وبلاگ
 

نویسندگان وبلاگ -گروهی
علی بیدار(68)
لینک دلخواه نویسنده

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :67
بازدید دیروز :4
کل بازدید :190157
تعداد کل یاداشته ها : 92
103/9/10
6:37 ع
مشخصات مدیروبلاگ
 
حسن ساعی[17]

خبر مایه
لوگوی دوستان
 

سیما فیلم همچنان شهریار را سانسور می کند !

سریال شهریار

تبریزی با اعتراض مجدد به حذفیات سریال «شهریار»: سیما فیلم هم‌چنان به سانسور ادامه می‌دهد

پسر شهریار: بعد فرهنگی شخصیت شهریار تحریف نشده‌ است

کمال تبریزی پس از پایان پخش قسمت بیستم سریال «شهریار» نسبت به حذفیات مجدد این مجموعه اعتراض کرد.

این کارگردان که شامگاه جمعه در رادیو گفت‌وگو حاضر شده بود به اقدام سیما فیلم در ممیزی قسمت نوزدهم و بیستم سریال «شهریار» (بدون اطلاع وی) انتقاد و تصریح کرد: این درحالی است که رییس سازمان صداوسیما در روزهای گذشته تماس گرفت و این قسمت‌ها را از قسمت‌های خوب مجموعه «شهریار» برشمرد؛ اما مرکز سیما فیلم هم‌چنان به سانسور ادامه می‌دهد.

روز جمعهبیستم اردیبهشت‌ماه، بلافاصله پس از پخش قسمت جدید سریال «شهریار» گفت‌وگو با هادی بهجت تبریزی، تنها اولاد ذکور استاد شهریار به روی آنتن شبکه دو سیما رفت.

در این مصاحبه، فرزند استاد شهریار با اشاره به این‌که کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس این سریال پیش از ساخت، طی چند جلسه با وی مشورت داشته‌اند، در مجموع نسبت به نحوه ساخت سریال «شهریار» ابراز رضایت کرد.

هادی بهجت تبریزی سپس با تأکید بر این‌که در ساخت سریال «شهریار» در بعد فرهنگی شخصیت این شاعر هیچ تحریفی صورت نگرفته است، در عین حال تغییر در جزئیات زندگی شهریار را از حقوق کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس برشمرد.

به گفته وی کلیات قصه سریال «شهریار» با مشکلی مواجه نبوده است.

فرزند استاد شهریار در ادامه نقد یک اثر هنری را دشوار خواند و در این ارتباط به برخی اشعار این شاعر اشاره داشت که در آن منتقدان را خطاب قرار داده و خواسته بود که ابتدا اشعارش را بخوانند و سپس آن‌ها را نقد کنند.

وی همچنین معتقد است: هنرمند باید تمام مطالب را درباره موضوع یا شخصی که قرار است درباره آن فیلم بسازد بشوند و سپس از زاویه دید خود آن‌ها را به تصویر بکشد.

او به دیداری که در شهر تبریز با کارگردان و نویسنده سریال «شهریار» داشته است اشاره و خاطرنشان کرد: در این دیدار به آنان توصیه کردم فیلم‌ها و سریال‌هایی که درباره زندگی ادبا و شعرایی همچون نظامی و رودکی ساخته شده‌ است را ببینند و ایشان هم که کارگردان حرفه‌ای هستند حتما این کارها را دیده‌اند؛ اما آن‌چه مسلم است ساخت فیلم یا سریالی در این حد به تحقیق و پژوهش‌های چندساله نیاز دارد.

تنها اولاد ذکور استاد شهریار به کمبود اسناد و مدارک تاریخی درباره زندگی این شاعر ایرانی اشاره کرد و گفت: حتی یکی از دوستان نزدیک وی که مقدمه‌ای بر کتاب شهریار نوشته نیز مطالبش درباره زندگی شهریار بسیار ناقص است.

وی در عین‌حال با اعتقاد بر این‌که در سریال «شهریار» از اشعار این شاعر به خوبی بهره گرفته شده‌است، در این‌باره اظهار کرد: استفاده از اشعار خصوصا فارسی در این سریال باعث شد که من بار دیگر به سراغ کتاب پدرم بروم و این اشعار را مرور کنم.

هادی بهجت تبریزی با یادآوری این‌که برای نخستین‌بار فیلم یا سریالی درباره زندگی و شخصیت استاد شهریار ساخته شده است، در این‌باره گفت: ساخت این سریال می‌تواند زمینه‌ساز ساخت آثار بهتری درباره این شاعر باشد؛ شاید هم پس از پخش این سریال، شهریار به فراموشی سپرده شود و دیگر کسی در این زمینه کار کند؛ اما برای نسل بشر بهتر است که همواره گذشتگان را پیش‌روی آینده خود قرار دهند.

تنها اولاد ذکور استاد «شهریار» در پاسخ به این پرسش که چه مقطع از زندگی پدرش را در این سریال بیشتر پسندیده است؟گفت: دوران جوانی شهریار را در این سریال بیشتر دوست داشتم؛ به دوران کودکی وی چندان پرداخته نشده است؛ اما ظهور نسلی از شعرا پس از انقلاب مشروطه از جمله ملک‌الشعرای بهار و شهریار و دیدار با نیما از دغدغه‌های همه ما بوده است؛ در نتیجه بیشتر به این برهه از زندگی شهریار پرداخته شده‌است.

گفتنی است متن کامل نقد سریال «شهریار» که روز گذشته با حضور کمال تبریزی در رادیو گفت‌وگو انجام شد متعاقبا ارسال می‌شود.

منبع : ایسنا