سفارش تبلیغ
صبا ویژن
اگر آن که خواهى نیستى بارى بدان ننگر که کیستى . [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

نویسندگان وبلاگ -گروهی
علی بیدار(68)
لینک دلخواه نویسنده

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :506
بازدید دیروز :159
کل بازدید :189710
تعداد کل یاداشته ها : 92
103/9/7
5:27 ع
مشخصات مدیروبلاگ
 
حسن ساعی[17]

خبر مایه
لوگوی دوستان
 

دکتر امیر دبیری مهر
 این دورویی و ظاهر سازی و  فرهیخته نمایی از بیماریهای ریشه دار ایرانیان است که همه ایرانیان به شکل ارثی با ان به دنیا می ایند و انانی که شخصیت و ادب و اخلاق در زندگی شان جایگاهی دارد باید تلاش کنند از این رذائل خود را مبرا سازند .

مصداقهای این بیماری تاریخی زیاد است و یکی از انها این روزها در نقد سریال کمدی بزنگاه جلوه گر شده است .
شبکه ? سیما این روزها بعد از افطار سریالی پخش می کند با ساختار و مضمونی کاملا کمدی . البته نقدهایی به این سریال وارد است از جمله اینکه چرا در پشت این ساختار کمیک مضامین فرهنگی و انسانی و اخلاقی گنجانده نشده است تا همه بینندگان را به بهشت هدایت کند !

ولی بهر حال از بعد سرگرم سازی این سریال موفق و خنده اور است وبسیاری از ایرانیان بیننده این سریال هستند و احتمالا پر بیننده ترین سریال امسال خواهد بود .

ولی به نقدهایی که این روزها به این سریال می شود نگاه کنید منتقدان ازاینکه در سریالی لودگی می شود سخنان خنده اور زده می شود حرکات کمیک نمایش داده می شود ابراز ناراحتی می کنند در حالی که مگر قرار است سریالی کمدی در باره حقیقت عالم و اخلاق استعلایی حرف بزند ؟ مگر این رفتارها و حرفها و کنایه ها در جامعه ما به وفور وجود ندارد ؟  در ضمن مگر این سریال برای چه کسانی پخش می شود برای متفکران و روشنفکران و محققان ونویسندگان که پخش نمی شود هرچند انان هم به خنده و سرگرمی نیاز دارند .

مگر لرل و هاردی در کمدی هایشان فلسفه افلاطون یا هایدگر را منتقل می کردند؟

رضا عطاران هم قرار نیست از طریق بزنگاه اسفار اربعه را تدریس کند یا معراج الصالحین را . اگر او وهمکارانش بتوانند نیم ساعت بعد از افطار کمی با خنداندن مردم موجب ارامش خاطر انان شوند باید به انها گفت دست مریزاد .

حال اگر برخی انتقادهای اجتماعی و مضامین اخلاقی هم چاشنی ان می شد بهتر بود. ولی اینچنین هوار هوار کردن و در جامه فرهیختگی پنهان شدن در حالی که این جامعه هم مانند همه جوامع نا فرهیختگی و  تغلب و زشتی وجود دارد و دیده می شودتنها نوعی ظاهر سازی است .

نمی دانم چرا ما ایرانیها بیشتر از انکه از بدی و زشتی بدمان بیاید از بروز و ظهور ان متنفریم . مثل ریگ دروغ می گوییم وککمان هم نمی گزد ولی اگر کسی به ما بگوید دروغگو خواهان حذف او از صحنه گیتی هستیم و قس علی هذا.

عصر ایران

87/6/30::: 1:38 ص
نظر()